Finaste hästen

Igår var en bra dag för då fick jag rida ut på älskade Totten :) vi var ute i lite mer än en timme och vi red i alla gångarter. Jag är så vansinnigt imponerad av den här hästen, han är en av hästarna jag känner mig mest trygg med vilket säger ganska mycket om honom. Gulletotten!

Tömkörning

Idag åkte jag till stallet på förmiddagen, mockade och fixade och red sedan ut med Mona. De har skaffat en ny häst nu som heter Runa som jag fick rida på, en superfin och trevlig litet fullblod. När vi kom tillbaka var det dags för lille Tott att åka på tömkörningsträning för KG Svensson, så kul och spännande! Så efter ett bad (det enda negativa med våren är de leriga hagarna), piff och fix lastade vi in honom. Han gick in och backade ut en gång för att sedan gå in på en gång och stå där helt lugnt, lite komiskt när Mona sa att han brukar gå direkt in och att han backade ut var ett undantag, jag tänkte då tillbaka när vi stog en och en halv timme och försökte lasta våra envisa hästar (eller åsnor rättare sagt) i Hälsingland, lite skillnad.
Så åkte vi iväg. Att få titta på när en sådan duktig tränare gör sitt jobb är så häftigt. Nu hade jag dessvärre drabbats av mensvärken från helvetet och jag trodde på riktigt att jag skulle svimma alternativt kräkas, det gjorde mig tyvärr lite avtrubbad och jag hängde inte med på allt han sa vilket var lite tråkigt när jag väl får en sådan möjlighet att lära mig nya saker. Nåväl, vi filmade så förhoppningsvis går det att snappa upp någonting från det.

Peppad på träning

Påsken i Vemdalen var underbar, som väntat. En chans att andas ut och bara vara för några sekunder. Vi åkte skidor varje dag och trots skiftande före i spåren så var det väldigt roligt. Avståndsmässigt fick vi sammanlagt till ett halvt Vasalopp ungefär. Nu har vi gjort rent skidorna från fästvalla, lagt på glidvalla och ställt undan dem för nu är det färdigåkt för den här säsongen, känns tråkigt att inte få åka något mer nu, har verkligen lärt mig att älska längdåkning den här vintern.
 
Nu är det alltså andra träningsformer som hägrar. Jag har haft problem med ena knät under en period så jag har försökt att hålla mig ifrån löpning, tänkte dock börja lite smått nu och springa korta distanser, lugnt och försiktig bara för att stärka upp benen långsamt och succesivt en gång för alla. Jag har en tendens att tänka "allt eller inget" när det gäller löpningen och går ut för hårt vilket bara resulterar i att jag får ont och måste vila, trist! Så den här gången ska jag verkligen ta det lugnt.
Istället tänkte jag cykla desto mer som är betydligt skonsammare för hela kroppen. Nu när snön har smält bort har jag börjat cykla till stallet om tiden räcker till, det blir drygt två mil tur och retur och det plus stalljobb och ridning blir ganska bra motion.
Jag och Jens har dessutom äntligen fått tummen ur och skaffat gymkort så där försöker vi köra tre-sex pass i veckan beroende på hur mycket annan träning det blir. Älskar att ha kommit igång med styrketräningen igen, det är så roligt! Dessutom blir det så mycket lättare att komma iväg när vi är två som kör tillsammans.

RSS 2.0