Cashewkyckling med spenat

Ikväll lagade jag en helt fantatiskt krämig kycklingrätt.
Receptet följer så här:

Cashewkyckling med spenat 2 portioner
2 kycklingfiléer
Salt och peppar
Ca 1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
2 krm spiskummin
2 krm gurkmeja
Ca 2 kryddmått sambal oelek
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Babyspenat

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn i stekpanna tills de är färdigstekta. Hacka nötterna och pressa vitlök och häll i stekpannan.
Tillsätt kryddor, grädde och creme fraiche och koka upp i cirka fem minuter. Salta peppra och häll i babyspenaten.

Som alltid när jag lagar mat följer jag aldrig recept till punkt och pricka, det här hittade jag i nyaste numret av GI & Hälsa men receptet ovan är min version av det, jag tycker att det helt enkelt är roligare att experimentera. I originalreceptet skulle det till exempel vara kokosflingor i, säkert gott men jag hade inte det hemma. Istället för creme fraiche skulle det bara vara grädde (2 dl) men jag gillar att ha creme fraiche i, det blir lite syrligare. Sambal oeleken stod heller inte med men det passar i de flesta kryddiga rätter för att få det lite hetare.



Just do it!

Ikväll tog jag mig en liten joggingtur, första gången på några veckor. Någonstans där i slutet på april hade jag kommit igång riktigt bra och kunde springa en mil lekande lätt, men sen drabbades jag av en elak förkylning och när den äntligen flygit sin kos var motivationen som bortblåst. Jag har känt mig trött och orkeslös och bara tanken på att träna har gjort mig illamående, konstigt eftersom jag innerst inne vet hur bra den får mig att må.

Men ikväll tog jag alltså tjuren i hornen, det var brutalt som första löparrundan efter ett längre uppehåll alltid är.
Även om det var en löjligt kort runda på knappt fyra kilometer höll jag flera gånger på att ge upp, men skam den som ger sig, jag knatade mig runt med blytunga ben och dunkande huvudvärk (tror jag har någon form utav ansträningsmigrän?). Att jag inte ätit något sedan lunch och inte hade någon musik i öronen gjorde väl sitt till också antar jag. Att äta någonting lätt en stund innan träning är faktiskt viktigare än man kanske tror, att träna på fastande mage bryter snarare ner kroppen än att bygga upp den.

Nu är isen bruten, det är ju som sagt alltid jobbigast första gången. Nu ska jag försöka se till att hålla det här och åtminstone springa någon dag i veckan.

Kolla in videoklippet nedan, det är klockrent!


Alla kan träna!

A little accident in the cat carrier

Helgen har spenderats uppe i hälsingeskogarna, det var fint att få andas lite frisk luft. Mest har vi tagit det lugnt och bara varit. En liten björnsafari hann vi med igår också tillsammans med Lina och Viktor, såg dock inte till någon brun lufsare utan bara tre betande älgar.

Hemresan tidigare idag var dramatisk. Först blir Asta dålig i magen och släpper av en rejäl rackabajsare i kattburen, det som återstod av resan var inte allt för väldoftande. När jag sedan hade släppt av Jens på Arlanda och påbörjat bilfärden hem började bromsarna krångla, nog för att de tog, men man var tvungen att trampa ner pedalen helt i botten och då blev det inte ens någon tvär inbromsning, läskigt!
Nåja, vi kom hem välbehållna och en ordentlig dusch senare (vilket inte uppskattades allt för mycket) hade vi en trevlig söndagskväll.


Haha det är helt knäppt vad smala katter blir när de är blöta! På bilden har de ändå torkat litegrann och återfått lite av sin yvighet, när de är helt nyduschade ser de mer ut som vandrande pinnar än kissemissar.

Söndagsmiddag.

Ikväll åt jag så god, god mat. Rostade grönsaker med lax och vitlökssås (mycket vitlök konsumeras i detta hushåll, ingen vampyr vågar sticka snoken innanför vår dörr).


Potatis, zucchini, morötter och parika, stekt lax och vitlökssås.


Fiskelycka?

Helgen har varit fin. Igårkväll packade jag och Jens in fiskespöna i bilen och gav och oss iväg för att testa lyckan i en närliggande sjö som vi köpt fiskekort till. Vi hade ingen vidare fiskelycka, jag fick ingenting och Jens fick två gäddor som vi slängde tillbaka (vi har fått för oss att gäddor inte är goda att äta, speciellt när de är fiskade i en insjö, är det så? Jag har aldrig ätit gädda så jag vet inte). Jag hade hoppats på att dra upp en redig aborre som den sjön tydligen ska ha gott om, men icke icke. Hur som helst var det väldigt skönt och fridfullt att stå där. För mig är den bästa medicinen mot stress att få vara ute i naturen, helst så långt ut i skogen man kan komma.


Lilla gäddan som fick simma tillbaka ut i det fria.


Vi hade i alla fall tur med vädret.

Friday I'm in love

Det är fredag, Jens har kommit hem från tyskelandet, vi har tacos i magen och sitter och myser i soffan framför hockeymatchen. Eller ja, jag blippar mest runt på telefonen (vad gjorde man egentligen innan Smartphone-epoken?!) och tittar bara upp när det händer någonting spännande som ett snyggt mål eller en obarmhärtig tackling. Nyss fick Franzen en klubba uppkörd i ansiktet och lämnade blodiga spår över hela isen, det såg ut att göra ont.

Tidigare ikväll bestämde sig vår data för att ramla av pinn. Mindre roligt då jag har en massa bokföring som jag inte gjort någon backup på, så klart för inte tusan går väl datorn sönder... (?!) Alla bilder och filmer känns dessutom väldigt tråkigt om det gått förlorat. Vi ska åka till Jens bror imorgon som är dataprogrammerare så han får agera doktor till den lilla arma stackaren.
Det känns lite extra drygt då jag redan innan den gick sönder hade bestämt mig för att köpa en ny dator imorgon. Hade den inte bara kunnat vänta 24 timmar på att lägga av, så att jag hade hunnit föra över allt till den nya.
Det är säkert därför den la av förresten, den kände på sig att den var på väg att bli utbytt och pajade i ren protest.

Trötter

Trött Sture tycker att det är dags att sova. God natt!

Prickiga damen

Idag har jag varit på salongen och knegat. I vanliga fall brukar jag vara väldigt renlig och prydlig och kladdar sällan när jag applicerar färg. Nu har jag fläckar på båda armarna, en stor på byxbenet (som dessutom trängt igenom och lämnat avtryck på låret) och på kinden (?!), vad hände egentligen?
Hur som helst så är det kul att få jobba lite kreativt. Jag är inte på salongen lika ofta längre och jag uppskattar det mycket mer nu när jag inte jobbar med det varje dag.


Pasta, pasta.

Jag har kommit underfund med att det faktiskt är roligt att laga mat, trots att det bara är till mig själv jag lagar nu när Jens är borta under veckodagarna.
Ikväll gjorde jag krämig pasta med zucchini och ricotta, gott!


Jag kokade en hel zucchini i några minuter i en stor kastrull och skar den sedan i skivor som jag fräste i stekpanna tillsammans med färska champinjoner, röd paprika och mycket, mycket vitlök (4 klyftor). Jag blandade i grönsakerna i kokt fullkornspasta (Penne) och rörde sedan i Ricottaost och lite Creme Fraiche, basilika och persilja (jag fuskade med frysta och färdighackade örter, men egentligen blir det ju godare med färska). Salt, peppar och sen var det klart, voilà!
Parmesanost hade nog varit väldigt gott att ha på också som en sista liten touch, men det hade jag inte hemma.

Bilden ger inte riktigt maträtten rättvisa, det ser mycket godare ut i verkligheten.


Water, water everywhere, but not a drop to drink

Det finns så himla mycket fina kläder på jobbet (jag jobbar extra på en PR-byrå). Helst vill man bara plocka med sig alla dessa plagg hem och ömt förklara sin kärlek till dem, stryka över det mjuka tyget, hålla dem i famnen och sakta vagga dem till sömns... eller ja, något sånt...


Morgonstund har guld i mund.

Den här morgonen har varit lite bättre än de flesta andra mornar. Klockan ringde vid sju men jag struntade i att stressa upp, låg kvar och myste med katterna. Just morgonen är den tid på dygnet som de är som mest kelsjuka och då måste man ju ta tillfället i akt, det är så härligt att borra ner ansiktet i dunpälsen.
När vi väl pallrat oss upp drog jag på mig träningstajts och jacka och tog en promenad i den härliga vårsolen och efter det en god och lång frukost.
Känns bra att få börja dagen så här, snart ska jag bege mig in mot salongen.

Morgonmys.

Solpromenad i skogen.

Mummafrukost! Svärmors surdegsbröd med ost och paprika, perfekt löskokt ägg, honungsmelon, banansmoothie och (det viktigaste av allt på frukostbordet) svart kaffe.

Måndagsmiddag



Sallad med mix av olika bladsallader, körsbärstomater, paprika, honungsmelon, ost, färska champinjoner stekta tillsammans med vitlök och pesto, cashewnötter och dressing gjord på Creme Fraiche, vitlök, lite flytande honung, salt och peppar.

I´m gonna color my world


Målarskjortan är på och penslarna redo, nu ska kreativiteten flöda.


Till fröken Åsberg!

Diverse klagomål har framkommit. Jag har fått höra att jag är en usel bloggare. Well, tell me something that I dont know. Ett inlägg sisådär i halvåret kan man väl knappast kalla aktivt. Nåja fröken Lina Åsberg, eftersom du nu så gärna vill att jag skriver så ska du få dig inlägg då, tillägnat till dig och ingen annan dessutom, känn dig hedrad!

Ett fint ögonblick nyårsafton 2011.


Du är en av mina finaste vänner och jag tycker så mycket om dig!
Vi tänker och är så lika, vi vet så mycket om varandra och du är en av de få som jag kan visa mitt rätta jag för.
Vi har gått igenom både tråkiga och minst sagt roliga saker tillsammans och har så många fina minnen att se tillbaka på.
Ända sedan de första dagarna på gymnasiet har du varit en av mina bästa vänner och jag hoppas att det så alltid kommer förbli.


Igår var jag och Jensa och hälsade på Lina och Viktor. Vi har nämligen tillbringat helgen hemma i fagra Hälsingland. Vi gottade oss åt en finfin dikt som fröken helt på eget bevåg knåpat ihop. Tänk att få vara vän med en sådan sann poet.


Den har visserligen några år på nacken, but still, nog borde den väl platsa i någon högfärdig diktbok någonstans där ute i vida världen. Oslagbart!


RSS 2.0