Gulaschsoppa

Vi gjorde ju som sagt Gulaschsoppa igår, en fuskvariant med köttfärs istället för köttbitar, men jag tycker faktiskt att det är godare än originalet.
 
Fräs en gul lök, en pressad vitlöksklyfta och två paprikor (i valfri färg men finast blir om man har två olika färger) i lite smör.
Tillsätt cirka en liter vatten, en burk krossade tomater och två köttbuljongtärningar.
Skala och skär cirka fem potatisar i bitar, lägg i soppan. 
Tillsätt lite tomatpuré och en tesked kummin.
Koka upp och låt sedan puttra i 20-30 minuter.
Bryn 400 g köttfärs med en pressad vitlökklyfta under tiden, krydda efter smak, vi använde salt, peppar, kummin, paprikapulver och lite cayennepeppar.
När soppan puttrat färdigt, häll i köttfärsen och krydda med salt, peppar och lite Sambal Oelek.
Servera med en klick Crème Fraiche/Gräddfil.
Mumma!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Paulina

Men götta! Vill också vara i Vemdalen och äta er gulaschsoppa!

Svar: Jag förstår det :)
fridolainen.blogg.se

2012-10-03 @ 21:46:31
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0