Roligaste träningen

Är precis hemkommen från stallet, har ridit på en helt fantastisk häst, svår som sjutton med mycket motor och egen vilja, men fantastisk.
Om det blir som jag hoppas så kommer det förhoppningsvis bli lite mer ridning framöver än bara en gång i veckan, det kommer jag må bra av, både psykiskt och fysiskt.
 
Ridning är ju faktiskt grymt bra träning, trots att många säger att det bara är att åka runt utan att lyfta ett finger. Well, allt är ju relativt. Att jogga 5 minuter eller lyfta en 1-kiloshantel tio gånger behöver man ju inte vara någon expert för att förstå att det inte är någon träning. Om man istället plussar på joggingturen med sisådär 55 minuter och lyfter 20 kilo istället för 1 (till exempel) så blir det ju lite jobbigare. Samma sak med ridning. Det är skillnad på att "åka" häst och att faktiskt rida, men det förstår man inte om man aldrig suttit på en häst, kanske på sin höjd "ridit" ett varv på en trött ponny på Kolmården eller liknande. Har man ridit på riktigt så vet man att det är jobbigt, man vet att svetten rinner och att benen blir möra.
 
Sen är det givetvis inte lika ansträngande som löpning eller någon annan högintensiv träning och vill man komma i bra form kanske det inte räcker att "bara" rida. Men så är det ju med allt, den bästa träningen får man ju när man varierar mellan många olika saker.

Kommentarer
Postat av: lina

Heja Frida, vad du skriver! :)

Svar: jajemän :D
fridolainen.blogg.se

2012-09-06 @ 08:18:35
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0